Krój i szycie
Szkolenie z zakresu kroju i szycia w wymiarze 120h (20 dni x 6h)
Celem szkolenia jest: nabycie podstawowych umiejętności dotyczących szycia ręcznego, nauki szycia na maszynie, poprawek krawieckich, stylizacji własnej garderoby oraz konstrukcji form odzieżowych.
Bukieciarstwo
Kurs bukieciarstwa w wymiarze 60h (10 dni x 6h)
Celem szkolenia jest: teoretyczne i praktyczne przygotowanie słuchaczy w zakresie artystycznego układania kwiatów
Szkolenie dla operatorów wózków jezdniowych
Szkolenie dla operatorów wózków jezdniowych z napędem silnikowym w wymiarze 59h (6 dni x 7,3h zajęć teoretycznych + 15h zajęć praktycznych) z egzaminem państwowym UDT
Celem szkolenia jest: przygotowanie do samodzielnej obsługi wózków jezdniowych z napędem silnikowym.
Księgowość komputerowa
Szkolenie z zakresu księgowości komputerowej w wymiarze 50h (10dni x 5h)
Celem szkolenia jest teoretyczna i praktyczna nauka księgowości oraz opanowanie podstaw prowadzenia księgowości komputerowej.
Sprzedawca i magazynier
Szkolenie dla sprzedawcy i magazyniera z obsługą kas fiskalnych i praktycznymi zasadami BHP 80h (16 dni x 5h)
Celem szkolenia jest: teoretyczne i praktyczne przygotowanie słuchaczy do wykonywania podstawowych zadań zawodowych na stanowisku sprzedawcy-magazyniera oraz obsługi kas fiskalnych.
Salon urody
Szkolenie dla pracownika salonu urody w wymiarze 18h zajęć teoretycznych (3 dni x 6h) i 96h zajęć praktycznych (16 dni x 6h)
Celem szkolenia jest: teoretyczne i praktyczne przygotowanie słuchaczy do wykonywania pracy w salonie urody.
podstawowych zadań zawodowych na stanowisku pracownika salonu urody.
Opiekunka środowiskowa/dziecięca/osób starszych i niepełnosprawnych
Szkolenie dla opiekunki w wymiarze 96h (16 dni x 6h dziennie)
Celem szkolenia jest: teoretyczne i praktyczne przygotowanie słuchaczy do wykonywania podstawowych zadań zawodowych na stanowisku opiekunki.
Poprawa wizerunku i autoprezencji
Szkolenie z zakresu poprawy wizerunku w wymiarze 15h (3 dni x 5h)
Mała gastronomia
Szkolenie dla pracownika małej gastronomii w wymiarze 100h (20 dni x 5h)
Celem szkolenia jest: zdobycie przez uczestnika wszechstronnej wiedzy oraz umiejętności w zakresie przygotowania do pracy w gastronomii, ponadto przygotowanie do samodzielnego tworzenia i wzbogacania własnej koncepcji przygotowywanych potraw.
Obsługa komputera
Szkolenie z zakresu podstaw obsługi komputera obejmującego 25h (5dni x 5h)
Celem szkolenia jest: nabycie umiejętności z zakresu: podstaw obsługi komputera w systemie operacyjnym MS Windows, zarządzania danymi, podstaw obsługi edytora MS Word, podstaw obsługi arkusza kalkulacyjnego MS Excel, obsługi Internetu, obsługi poczty internetowej.